
سینمای ناصر تقوایی
کتاب «سینمای ناصر تقوایی» نوشته سعید عقیقی و رضا غیاث یکی از بهترین کتابهای پژوهشی در مورد ناصر تقوایی کارگردان به نام سینمای ایران است.
به گزارش فیلمنتنیوز، کتاب «سینمای ناصر تقوایی» به قلم سعید عقیقی و رضا غیاث توسط نشر چشمه / گیلگمش برای نخستین بار در پاییز 1400 روانه بازار شد.
این کتاب به بررسی کارنامه سینمایی ناصر تقوایی در ابعاد مختلف میپردازد و تک تک آثار او را در حوزه فیلمنامه و کارگردانی مورد تحلیل قرار می دهد.
سعید عقیقی منتقد، پژوهشگر، مدرس و فیلمنامه نویس شناخته شده سینمای ایران پیشتر آثاری چون: «رازهای جدایی، سینمای اصغر فرهادی»، «سینمای آزار»، «تک نگاری آژانس شیشه ای» و «نگاهی به سینمای معاصر» را روانه بازار نشر کرده است.
کتاب «سینمای ناصر تقوایی» در 377 صفحه و با قیمت 120 هزار تومان عرضه شده است.
اگر علاقمند به آثار مستند، کوتاه و داستانی ناصر تقوایی هستید، مطالعه این کتاب را توصیه می کنیم.
در بخشی از این کتاب آمده است: ناصر تقوایی همواره غریبه ای محترم محسوب می شد که باید ته صف می ایستاد و ممکن بود هرگز نوبتش نرسد. پس دیگر ته صف طویلی که او را از سینما دور میکرد ناایستاد. از صف بیرون زد و تصمیم گرفت فیلم نسازد و عکس بگیرد. نمایشگاه غالبا خلوت عکسهای درخشانش تجسمی دقیق از وضعیت و روحیه او به حساب میآمد. نظمی گرفتار آمده در بی نظمی پیرامون، و و تصاویر ثابت و قدرتمندی که می کوشید جای خالی قابهای متحرک و منحصر به فرد او را پر کند.
اعتبار ناصر تقوایی به نحوی شهودی و خودانگیخته در آثارش ریشه دارد. استعداد او در بهترین سالهای شکوفایی مهری برنینگیخته و بیشتر عمرش در نبرد با سانسور و سرمایه سالاری و کج فهمی سپری شده و ستایشهای گاه به گاه و دیرهنگام از او نیز به بزرگداشت سالهای فیلم نساختن تغییر ماهیت داده است.