
همراه با حسن کچل و سندباد در نوروز
«دیو و ماه پیشونی» محصولی سرگرمکننده و مناسب حالوهوای نورور است.
به گزارش فیلمنت نیوز، درتعطیلات نوروز اوقات فراغت کودکان و نوجوانان بیشتر میشود و برای همین ضرورت ارائه محصولات سرگرمکنندهای که بتوانند در این ایام به مخاطب ارائه گردند. بیشتر حس میشود. اگر در سالهای قبل صرفا تلویزیون بود که به ارائه محصول کودک میپرداخت حالا پلتفرمهای شبکه خانگی نیز وارد کار شده و سریالهای کودک از این طریق نیز به مخاطب ارائه میگردد. نیاز مخاطب کودک و نوجوان به محصولات نمایشی سرگرمکننده بر کسی پوشیده نیست و هرگاه که تعطیلاتی همچون تعطیلات نوروز را داریم این نیاز بیشتر خودش را نشان میدهد.
در سنت سریالسازی تلویزیون از سالهای خیلی دور محصولاتی ویژه کودکان داشتهایم؛ از «شهر موشها» و «خونه مادربزرگه» تا «کلاه قرمزی» و…. این سنت در سالهای اخیر به شبکه خانگی هم رسوخ کرده و در سالهای اخیر در شبکه خانگی سریالهایی مثل «بالشیها»، «مهمونی»، «شهرک کلیله و دمنه» و «هشتگ خاله سوسکه» را داشتهایم که هر کدام به نوبه خود تلاش داشتند برای جذب کودکان.
از تازهترین نمونه سریالهای کودک پلتفرم سریال «دیو و ماه پیشونی» است که میتواند در کنار سرگرمسازی کودک، پندآموز باشد. سریال «دیو و ماه پیشونی» از نظر شخصیتپردازی با اینکه رئال است ولی مایههای سورئال را در گریم و دنیای ماورایی که قهرمان قصه در آن گام میگذارد به زیبایی تصویر کرده است. اینکه یک قهرمان دختر در بطن سریال قرار دارد در برخی آثار کودک قدیمیتر مثل «گلنار» بوده و اینکه اهریمن داستان یک زن است در «دزد عروسکها» سابقه داشته است. ولی آنچه «دیو و ماه پیشونی» را از آن نمونهها مجزا میکند این است که هم قهرمان و هم قطب منفی داستان از نظر ظاهری بسیار فریبنده و اغواگر هستند. این همان ریشههای هزار و یک شبی داستانگویی ایرانی است که اهریمن را در کالبد زیبا وارد قصه میکند تا فریب خوردگیها منطقیتر باشد.
«دیو و ماه پیشونی» ترکیب بازیگرانی پرتعداد دارد، از رامین ناصرنصیر تا علی صادقی و افسانه بایگان و حسن پورشیرازی، نگین معتضدی، اصغر سمسارزاده و… که سنین مختلف و نسلهای مختلف بازیگری را در بر میگیرد؛ بازیگرانی که تقریبا کاراکترهایی پرتخیل را بازی میکنند که در کارنامه آنها یکتاست. حسین قناعت کارگردان «دیو و ماه پیشونی» تلاش موثری کرده در ایجاد هارمونی میان این همه بازیگر مختلف و القای فهم درست از فضای یک فانتزی ماجراجویانه.
در تولید فانتزیهای افسانهای بیش از همه باید به ابزار مورد نیاز برای تصویرسازیهای مبتنی بر تخیل نویسنده توجه گردد و برادران یاری تهیهکنندگان سریال «دیو و ماه پیشونی» بسیار با دقت تیم پشت صحنه را چیدهاند و از آن بهتر تیم مناسب برای طراحی و اجرای سیجیآی (جلوههای ویژه رایانهای) به کار گرفتهاند تا مخاطب کودک و نوجوان حین تماشای فیلم حس کند با یک محصول بهروز و دست اول روبهروست.
تولید سریالهای کودک نظیر «دیو و ماه پیشونی» بسیار بیش از اینها برای مخاطب کودک و نوجوان ایرانی ضروری است پس باید بیش از اینها به این گونه توجه کرد و شرایط تولید و ارائه طیف متنوعتری از آثار کودک را فراهم نمود. چنین سریالهایی که هم بتوانند سرگرم کنند و هم پیام مطلوب خانوادهها در پایبندی به خانه و خانواده را در بستر داستانی پرفراز و نشیب ارائه کنند بسیار مثمرثمر است. وارد کردن کاراکترهای کاملا شرقی همچون «حسن کچل» و «سندباد» به داستان «دیو و ماه پیشونی» و البته به تصویر کشیدن فانتزیوار سرنوشت فعلی آنها هم میتواند کودکان این دوران را با اساطیر ما آشنا کند و هم والدین امروز که کودکان دیروز بودند را به گذشتههای دوری ببرد که کارتون سندباد یا فیلم موزیکال «حسن کچل» علی حاتمی را دیده بودند.
[دو قسمت اول سریال «دیو و ماه پیشونی» را میتوانید با مراجعه به این لینک در فیلمنت تماشا کنید.]
روحالله حسینی
منبع: آفتاب یزد